Yrittäjä

Nimeni on Hanna Mustonen. Johdan pientä perheyritystämme Porvoossa, Saksalan kylässä, historiallisella Hästläkarsin tilalla.

Lisäkseni tilalla Asustelee 15-vuotias tyttäreni Leia ja 14-vuotias poikani Joe, sekä omat kolme koiraamme ja viisi kissaamme ja vielä kaksi kaniakin.

Olen entiseltä ammatiltani klinikkaeläinhoitaja.

16-vuotinen urani vaihtui yksityisyrittäjyydeksi huhtikuussa 2011 yhdessä silloisen mieheni Neilin kanssa. Valitettavasti tiemme erosivat vuonna 2017 ja minä jatkan nyt työtämme työntekijämme apulaisteni, opiskelijoitteni ja mahtavan tukiverkkoni sekä koko ajan kasvavien lasteni avustuksella. 

Eläinrakkauteni alkoi jo ennen kouluikää hevostalleilta ja naapuruston koirista. Olen elämäni varrella kerännyt pettämättömän vankan eläinten hoito- käyttäytymis- ja käsittelykokemuksen sekä vahvan kokemuksen asiakaspalvelusta eläinalalla. Vuosien mittaan kiinnostuin yhä enemmän koirista ja kissoista sekä muista lemmikeistä.

Omat koirat veivät koulutuskentille ja sieltä aktiivikilpailijaksi –lajeina agility, toko ja palveluskoirakokeet – sekä koulutusohjaajaksi. Olen työskennellyt Porvoolaisissa lemmikkieläinkaupoissa, Nelitassussa ja PetPointissa, joista olen saanut arvokasta kokemusta pienlemmikkien hoidosta ja käsittelystä, sekä Porvoolaisella PR-tallilla. Unelma-ammattini pieneläinhoitajana on kuitenkin se tekijä, joka on hionut ammattitaitoani. Osaan ammattini sujuvasti kolmella kielellä. Suoritin oppisopimukseni sekä ensimmäiset hoitajavuoteni Eläinlääkäriasema Moreliuksella Sipoossa. Täältä sain matkaani myös ruotsinkielentaidon. Seuraavat 6,5 vuotta asuin ja työskentelin Lontoossa, Englannissa. Aluksi pienellä klinikalla, sitten valtavan isossa ja modernissa Blue Cross –opetussairaalassa, välillä tein keikkahommia aloittaen melkein joka viikko uudella klinikalla ja viimeiset englanninvuoteni toimin ylihoitajana keskikokoisella eläinklinikalla. Muutin takaisin Suomeen ex-mieheni Neilin kanssa vuonna 2006 ja äitiyslomien jälkeen työskentelin jälleen Porvoossa, Eläinklinikka Avecissa. Kaiken kaikkiaan olen luultavasti tuttu monelle koiraihmiselle ja lemmikinomistajalle Porvoossa. Urani aikana olen selvittänyt kaikenlaisia mahdollisia tilanteita sekä lemmikkien että niiden omistajien kanssa. Kaikkea edellämainittua kokemustani saan nyt ilolla soveltaa oman yritykseni toiminnassa!

Englannissa klinikoiden yhteydessä on usein myös lemmikkihoitola, joista sain valtavasti tietoa hoitoeläimistä huolehtimisesta ja hoitola-alan kiemuroista. Klinikkahoitajana olin eniten kiinnostunut sairaalatyöskentelystä, jossa haasteena oli saada eläimet paranemisen tielle erittäin stressaavissa oloissa. Melkein jokaisella klinikalla oli myös sairaalaosasto, joissa hoitojaksot vaihtelivat rutiinisti parista päivästä pariin viikkoon. Kun eläimen käyttäytymistä osaa lukea, sen saa tekemään tarpeensa, syömään ja nukkumaan. Perustarpeiden onnistunut tyydyttäminen alentaa stressiä, ja tämä vuorostaan, oikean kliinisen hoidon tukena, edistää olon ja tilan paranemista. Nautin näistä haasteista suunnattomasti ja näin lähti ajatus omasta yrityksestä itämään.